ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ | BIO

Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε σπουδές στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα άρχισε να τραγουδάει σε μπουάτ, όπου γνωρίστηκε με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Το 1988 μετακόμισε στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Δεν έχω ιδέα” σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Έκτοτε κυκλοφόρησε δώδεκα ακόμα προσωπικούς δίσκους συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους συνθέτες και στιχουργούς της ελληνικής μουσικής. Στη μέχρι σήμερα μουσική πορεία του έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα καλλιτεχνών (Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη).

Το 2005 βραβεύτηκε στο Βατικανό μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και προσωπικότητες για τις δωρεάν εμφανίσεις του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Το 2013 πρωταγωνίστησε στην πιο επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση των τελευταίων δεκαετιών “Ποιος τη ζωή μου” για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2017 συμμετείχε στο talent show του Ant1 “Rising Star” ως κριτική επιτροπή. Ταυτόχρονα ο Κώστας Μακεδόνας μπήκε και στην οικογένεια της Heaven music και ξεκίνησε το ταξίδι για μεγαλύτερες επιτυχίες. Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από την Heaven Music έχει τίτλο “Είναι πια αργά”.

Εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με τις πτήσεις και είναι πιλότος εναερίων γραμμών σε αεροπλάνα τύπου Airbus A320/A321.