ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ | BIO

Η Ραλλία Χρηστίδου γεννήθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στις 14 Νοεμβρίου1979. Ο πατέρας της κατάγεται από τη Ξανθή και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Ο παππούς της τσαγκάρης στο επάγγελμα, ήταν η γοητευτική εκείνη φιγούρα που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε υπέροχα. Ιδρυτικό μέλος του Τρίο Μπελκάντο, που όμως δεν κατάφερε να δισκογραφίσει με το συγκρότημα καθώς τα ταμπού και τα στερεότυπα της εποχής δεν του το επέτρεψαν.

Η Ραλλία κλήθηκε να πραγματώσει εκείνα τα ανεκπλήρωτα όνειρα και να αγωνιστεί ενάντια σε κάθε στερεότυπο. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο εθνικό ωδείο από την ηλικία των 6 ετών και όντας πτυχιούχος με άριστα συνέχισε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά. Εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα από την ηλικία των 18 καθώς πάντα επιθυμούσε την αυτονομία κ συγχρόνως σπούδαζε σε δημόσιο ΙΕΚ φοροτεχνικός, από το οποίο απέκτησε κρατική πιστοποίηση άδειας επαγγέλματος.

Σε ηλικία 24 ετών και ενώ έχασε τον παππού της από λευχαιμία, έγινε δεκτή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Fame Story στον οποίο ξεχώρισε κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση του τηλεοπτικού κοινού για τις καλλιτεχνικές της ικανότητες και για το ήθος του χαρακτήρα της.

Η πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν μονόδρομος. Εμφανίσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό. Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της κυκλοφορεί από την Heaven Music, από την οποία το πρώτο single “Εγώ για ‘σένα” γνωρίζει μεγάλη επιτυχία μένοντας στο No1 του chart για 3,5 μήνες. Στην ίδια εταιρία κυκλοφορούν άλλες τρεις δισκογραφικές δουλειές από τις οποίες κάνουν επιτυχία τραγούδια όπως το “Αν μετρηθούμε”, “Είσαι μακριά”, “Κρύψου”, “Θα ‘μαι αυτό που ποτέ μας δεν φτάνουμε”, “Μια ζωή”, “Πάνε τώρα μέρες που δεν σου είπα σ’ αγαπώ (ντουέτο με τον Γιώργο Σαμπάνη).

Στην συνέχεια ρισκάρει να δοκιμαστεί δισκογραφόντας τραγούδια σε δική της μουσική. Από το 2011 μέχρι το 2015 βγάζει δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές με δικές της συνθέσεις μουσικά στη Sony Music με τίτλο “Στην απέναντι πλευρά” όπου ξεχώρισε το “Μάτια μου ξεχνάς” σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου και στη Minos-Emi με τίτλο “Mε όπλο την αγάπη”.

Η μουσική επένδυση της animation ταινίας μικρού μήκους “The hilo”, σε σενάριο της Χρυσούλας Μολογιάννη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσιστώνη, κερδίζει υποψηφιότητα για καλύτερη animation ταινία μικρού μήκους στο φεστιβάλ της Ισπανίας ανάμεσα σε 200 ταινίες διεθνώς.
Το 2017 σε μια συνεργασία του δικού της πλέον label RMC επιστρέφει στις ραδιοφωνικές επιτυχίες με δυο τραγούδια. Το “Ως το φεγγάρι να με πας” κυκλοφορεί Μάιο του 2017 και κατακτά τις πρώτες θέσεις στα ραδιοφωνικά charts για μήνες και πάνω από ένα εκατομμύριο views στο YouTube. Το “Απόψε ζητά μου ό,τι θες” κυκλοφορεί Νοέμβριο του 2017, σε στίχους και μουσική του Λεωνίδα Σώζου και ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα σε Αθήνα και περιφέρεια.

Από το ξεκίνημα της έως και σήμερα πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με αφοσίωση και αγάπη στη μουσική και στο κοινό με μοναδικό σκοπό τη ψυχαγωγία και τη διασκέδασή του χωρίς συμπλέγματα και ιδεολογικές εμμονές αναφορικά με το ρεπερτόριο που επιλέγει κάθε φορά να υπηρετήσει, πιστεύοντας πως ο αληθινός καλλιτέχνης κρίνεται και αποκαλύπτεται ολοκληρωτικά στις ζωντανές εμφανίσεις σε εκείνες και εκείνους που τον παρακολουθούν. Το 2018 η Ραλλία Χρηστίδου εντάσσεται στο δυναμικό της Heaven Music και κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι με τίτλο “Αυτό είναι το θέμα”.