ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ | BIO

Γεννήθηκε στην Καισαριανή. Ξεκίνησε το τραγούδι στα 14 του χρόνια, πρωτοτραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, από τους οποίους λίγοι είναι ακόμα στη ζωή, όπως ο Σπόρος Καλφόπουλος, η Ρόζα Εσκενάζυ που μας έχει φύγει, η ‘Αννα Χρυσαφή. Αυτή ήταν η πρώτη του δουλειά, αφού είχε προηγηθεί η μετανάστευση της οικογένειας του στη Νότια Αφρική. Τα ακούσματα όλα ξεκίνησαν μέσα από το σπίτι και την οικογένεια.

Μπορεί να έμενε στην Νότια Αφρική αλλά ποτέ δεν έχασε τη μουσική γέφυρα με την Ελλάδα και αυτή η συνέχεια ήταν πολύ σημαντική. Μεγάλωσε με Καζαντζίδη και στη συνέχεια άκουγε Πάριο, ενώ παράλληλα άκουγε και ξένη μουσική. Ο Γιάννης Πάριος ήταν ένα από τα πρώτα του πρότυπα και έχει επηρεαστεί πολύ από το ύφος του και από το είδος που τραγουδάει.

Ο τελευταίος του δίσκος, 16ος στη σειρά, έχει τίτλο “Που Βρίσκεσαι” που σημειώνει τεράστια επιτυχία και επαναφέρει τον Θέμη Αδαμαντίδη στα πρώτα ονόματα της νύχτας.

Την άνοιξη του 2002 ο Θέμης Αδαμαντίδης κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Συνήθης Υποπτος”. Πρόκειται για ένα διπλό album με 23 τραγούδια.

Το φθινόπωρο του 2004 κυκλοφορεί το album “Σώμα με σώμα” και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με νέους δίσκους και συνεργασίες στην πίστα με μεγάλα ονόματα.

Τα επόμενα χρόνια ο Θέμης Αδαμαντίδης συνεχίζει με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και είναι πάντα κοντά στον κόσμο που τον στηρίζει. Το 2018 η πορεία του τον βρίσκει στην οικογένεια της Heaven Music κυκλοφορόντας τη μεγάλη επιτυχία του “Στην καρδιά”. Το 2018 κυκλοφόρησε επίσης με την Heaven Music τα τραγούδια “Για χατίρι σου” και “Μάζεψέ τα και φύγε”.