Αποστολία Ζώη | BIO

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα στις 6 Ιανουαρίου και μεγάλωσε στο Βόλο. Στην εφηβεία της, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, λόγω των υποχρεώσεων της με την εθνική Ελλάδος στο άθλημα των καταδύσεων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Γυμναστική Ακαδημία μπήκε στη ζωή της το τραγούδι. Ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και live εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη. Εκεί δέχεται πρόταση για το πρώτο της δισκογραφικό βήμα.

Λίγο αργότερα παίρνει την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα και το 2003 κυκλοφορεί το πρώτο της album με τίτλο «Το πρώτο βήμα», από το οποίο αναδείχθηκαν δύο μεγάλες επιτυχίες: «Μη μ’ ακουμπάς» και «Σχεδόν ποτέ» (soundtrack της ομότιτλης σειράς της κρατικής τηλεόρασης).

Τον Ιανουάριο του 2005 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Από ‘δω και πέρα» γνωρίζοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία,με τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ όπως: “Μου έλειψες”,”Δε βάζω εγώ μυαλό”,”Κρίμα” ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Αποστολία Ζώη κυκλοφορεί ένα cd-single που περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τίτλο «Το καλύτερο δώρο». Το Μάιο του 2006 κυκλοφορεί νέο cd με τίτλο «Θ’ αφήσει εποχή» όπου εκεί κάνει μία συνεργασία έκπληξη με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στο τραγούδι “Lipstick” και τον Ιούνιο του 2008 το cd «Με το χέρι στην καρδιά».

Από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Γιάννης Πλούταρχος,Νότης Σφακιανάκης,Πέγκυ Ζήνα,Έλενα Παπαρίζου,Σταμάτης Γονίδης,Νίκος Κουρκούλης,Νίνο,Ταμτα,Γιάννης Βαρδής κ.τ.λ.

Παράλληλα με τη δισκογραφική της δραστηριότητα και τις live εμφανίσεις το 2006 παίρνει μέρος στην τηλεοπτική σειρα του Mega “Singles” ,κατόπιν προτροπής του φίλου της Γιώργου Καπουτζίδη.Στη συνέχεια το 2009 εμφανίζεται σε ένα ρόλο πρόκληση για εκείνη, στη σειρά του Mega “Πολυκατοικία”.

Στις αρχές του 2015 η Αποστολία Ζώη μετά από ένα διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα επιστρέφει δυναμικά με ‘σημείο εκκίνησης’ την κυκλοφορία του digital single “Μια στιγμή” από τη νέα της δικογραφική εταιρία Heaven.Παράλληλα εμφανίζεται με τους Onirama στο Camorra.