ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ - MELINA ASLANIDOUI

 

 

Bio


Ένα γεμάτο ζωή κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα… Από μικρή συμμετείχε σε χορωδίες και ήρθε σε επαφή με την βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική του Πόντου και της Θράκης Ολοκληρώνει τις σπουδές της στη σχολή παραϊατρικών επαγγελμάτων και στη συνέχεια αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη μουσική. Στο πλευρό του Χρήστου Μητρέντζη κερδίζει το κοινό της Θεσσαλονίκης με τη ζεστή, βαθειά φωνή της, το πάθος της και την πληθωρική της παρουσία πάνω στη σκηνή.
2001 σταθμός στην καριέρα της αποτελεί η ερμηνεία στο τραγούδι των Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μίμη Πλέσσα «Τι σου’ κανα και πίνεις» όπου συγκινεί και μαγεύει μια ολόκληρη Ελλάδα που το σιγοτραγουδά.
2002 Το τραγούδι «Ναι θα πω» γίνεται διαχρονική επιτυχία με μεγάλη απήχηση στις καρδιές του κόσμου. Ατέλειωτες και σημαντικές οι συνεργασίες της με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές.
Στο δισκογραφικό βίο της μετράμε τρεις προσωπικές δουλειές (Το πέρασμα, Παιχνίδι είναι , Ο δρόμος) τρία cd (Το παρελθόν θυμήθηκα με τους «Απέναντι», ευχές, Ψηλά τακούνια)
Συμμετοχή στο live «Από καρδιάς», με τον Γιώργο Νταλάρα, στο δίσκο «Οπωσδήποτε παράθυμο» Νικολακοπούλου-Αντύπας-Σπάθα ,«Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογου, «Ποτέ όπως πριν» του Μανώλη Φάμελλου, «Απόψε όλα θα στα πω» Τάκης Μπουγάς, «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Δισκογραφικά συνεργάζεται με τον Αντώνη Βαρδή, την Λίνα Νικολακοπούλου, τον Νίκο Αντύπα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Στέφανο Κορκολή, τη Σάννη Μπαλτζή και πολλούς άλλους.
Την τελευταία δεκαετία επίσης δίνει σειρά συναυλιών στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επίσης με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Γλυκερία, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Ορφέα Περίδη, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλους «Το λάθος», «Αόρατη Πληγή», «Το τσιγάρο βαρύ», «Ναι θα πω», «Συνθήματα»
είναι τραγούδια όπου η Μελίνα δίνει τον ορισμό της σύγχρονης ερμηνεύτριας που έχει βαθιές ρίζες στο λαϊκό τραγούδι.
 
 

Recent Discography 
 

Discography

 
 

Photos 
 

Melina Aslanidou Τweets