ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ | BIO

O Νικηφόρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1988. Μοίρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Ρόδο, τις ιδιαίτερες πατρίδες του πατέρα και της μητέρας του αντιστοίχως. Από μικρός γοητευόταν από τους ήχους και τις νότες. Μεγαλώνοντας έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας και παράλληλα θεωρητικές σπουδές dictee, solfez και αρμονία.

Στα 15 του δημιούργησε το συγκρότημα “Dreamers” με το οποίο έκανε live εμφανίσεις σε σχολεία, μουσικές σκηνές και Clubs στην Πρέβεζα .

Στα 17 του συμμετείχε με τους “Dreamers” σε μουσικό διαγωνισμό στο πλαίσιο των Πανελληνίων μαθητικών αγώνων όπου και κέρδισε το 2ο βραβείο στο ατομικό τραγούδι και 3ο στην κατηγορία των συγκροτημάτων.
Τα τελευταία 3 χρόνια έμενε στην Πάτρα καθώς σπουδάζει στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών .

Ο Νικηφόρος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το talent show «X Factor 2», όπου αναγνωρίστηκε ως ερμηνευτής με εκφραστική δύναμη και με ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, επιλέγοντας καλά τραγούδια χωρίς να βάζει ταμπέλες ανά είδος.

Το «Υποσχέσου» ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε από το Νικηφόρο μέσα στο καλοκαίρι του 2010, μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα σε μουσική και στίχους του ιδίου, ένα τραγούδι που αγαπήθηκε και ξεχώρισε πολύ, ώστε να ντύσει μουσικά το trailer των νέων επεισοδίων της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1 ΚΑΡΜΑ.

«Υποσχέσου» είναι και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου προσωπικού του album που κυκλοφόρησε από τη Heaven με 10 νέα τραγούδια τον Οκτώβριο του 2010.

Το χειμώνα 2010-2011 ο Νικηφόρος εμφανίστηκε μαζί με το Γιώργο Μαζωνάκη, την Πάολα και τους Vegas στο Βοτανικά στο Ίσια ανάποδα show.

Το Μάρτιο του 2011 παρουσιάζει το νέο του single και καλοκαιρινό του hit με τίτλο «Μια Ματιά».

Τον χειμώνα του 2011-2012 συνεργάστηκε με δυο νέα ονόματα τον Λούκα Γιώργα και το Θεοχάρη Ιωαννίδη στο Messiah Stage, ενώ κυκλοφόρησε το νέο του single με τίτλο «Μη μου λες»

Το καλοκαίρι του 2012 συνεργάζεται με τη Μελίνα των Vegas και παρουσιάζουν το hit single “Κάνω Κύκλους”

Το χειμώνα 2012-2013 εμφανίζεται σε ένα νεανικό σχήμα παρέα με Κώστα Καραφώτη-Χριστίνα Κολέτσα-Μαρία Ιακώβου στο Frangelico , ενώ παράλληλα κυκλοφορεί το νέο του single «Τρελός» και ολοκληρώνει την ηχογράφηση της ολοκληρωμένης του δισκογραφικής δουλειάς.