Οι Walkman The Band στηρίζουν το κίνημα MeToo με νέο τους τραγούδι: «Μη Φοβηθείς»

Με το απόλυτο σύνθημα «Μη Φοβηθείς» που κυκλοφορεί από την Heaven music το συγκρότημα των Walkman The Band για ακόμη μια φορά μας προτρέπει να… αναλάβουμε δράση!

Το συγκρότημα με το καινούργιο τους single στηρίζουν το κίνημα Me Too, το κίνημα της Πολιτείας που ασχολείται με θέματα και δράσεις αντιμετώπισης σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή της.

Οι Walkman The Band ντύνουν μουσικά τους στίχους του Νίκου Σμυρνάκη και μας φωνάζουν δυνατά να μην υποκύψει κανείς σε πράξεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως η σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρει το συγκρότημα:

Να μη φοβηθεί κανείς και καμία. Να ανοίξουν τα μάτια, να μιλήσουν τα στόματα. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η συμπεριφορά που θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ντροπιάζει και ευτελίζει το ανθρώπινο είδος εν γένει.

Το τραγούδι αυτό είναι μια φωνή συμπαράστασης σε όσους και όσες βιώνουν την σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση οποιουδήποτε είδους σε οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκονται. Μια κακοποίηση που είτε φοβούνται να μιλήσουν για αυτήν είτε για προσωπικούς λόγους δεν έχουν μιλήσει….ακόμα.

Οι φίλοι τους από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους που συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στο music video υποστηρίζουν το κίνημα #metoo και υπενθυμίζουν στα θύματα της κακοποίησης, από όποιον χώρο και αν αυτά προέρχονται, ότι πια δεν είναι μόνοι.

Η ερμηνεία του τραγουδιού ταυτίζεται με εκείνη τη φωνή που πρέπει να υψώσουμε ενάντια στην αδικία και τη βιαιότητα.

Οι στίχοι του μας προτρέπουν να δραπετεύσουμε από τη φυλακή μας, διεκδικώντας την ελευθερία μας.

Πόσα ακόμα ειδεχθή εγκλήματα εναντίον της ανθρώπινης ζωής και μάλιστα εναντίον γυναικών θα πρέπει να βιώσουμε ακόμα για να καταλάβουμε ότι πρέπει να χτυπήσουμε το κακό εν τη γενέσει του;

Μίλα. Φώναξε.

Για μένα. Για σένα. Για μας.

Ακούστε το στο Spotify εδώ: https://spoti.fi/2Xnhazt
Δείτε το music video στο YouTube εδώ: https://bit.ly/3lQn0mo

Back To Top