ΠΑΟΛΑ | BIO

Η Πάολα γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Συκιά Χαλκιδικής. Είναι το δεύτερο παιδί του Αλέξανδρου και της Μαρίας, όπου από αυτούς κληρονόμησε την καλλιτεχνική της φλέβα αφού και οι δύο τους είναι καταξιωμένοι μουσικοί με αρκετή προϋπηρεσία στον Ελληνικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό. Ο μεγαλύτερος της αδελφός Περικλής της έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Η Πάολα κυνήγησε το όνειρο της από μικρό παιδάκι και σε ηλικία μόλις επτά χρονών αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνει το ταλέντο της. Όταν οι γονείς της την έπαιρναν μαζί τους εκεί που τραγουδούσαν, ζητούσε το μικρόφωνο και ανέβαζε τον κόσμο στα τραπέζια. Σαν γονείς αναγνώρισαν το ταλέντο που είχε και έτσι την έγραψαν σε μουσικό σχολείο, όπου και εκεί οι καθηγητές της ξαφνιάζονται και αναγνωρίζουν ότι ένα νέο αστέρι με χαρισματική λαϊκιά φωνή θα λάμψει σε λίγα χρόνια.

Σε ηλικία μόλις δεκατεσσάρων χρονών ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού στο οποίο τραγουδούσαν οι γονείς της, τους καταθέτει πρόταση και ζητάει από αυτούς να παίρνουν μαζί τους την Πάολα και να παίρνει χρόνο στο πρόγραμμα. Στην αρχή οι γονείς της ήταν δισταχτικοί λόγο του νεαρού της ηλικίας της, αλλά μετά την επιμονή του ιδίου και της Πάολα, προσθέτουν το όνομα της στην αφίσα και κάνει το πρώτο της βήμα σε ηλικία μόλις δεκατεσσάρων ετών!

Λίγα χρόνια μετά σε ηλικία δεκαεπτά χρονών, η Πάολα αποφασίζει να παντρευτεί τον αγαπημένο της σύντροφο και ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας στις 7 Δεκεμβρίου 2002. Στις 8 Απριλίου 2003 φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι την μικρή Παολίνα που της μοιάζει απίστευτα τόσο εξωτερικά όσο και στον χαρακτήρα.

Η Πάολα όμως συνεχίζει κανονικά την καριέρα της και τον χειμώνα του 2005 κατεβαίνει στην Αθήνα για να συνεργαστεί με τον Σταμάτη Γονίδη στο Φραντζέλικο.Και τον Γονίδη να μιλά με κολακευτικά λόγια για την Πάολα. Η συνεργασία αυτή θα διαρκέσει 3 μήνες. Η Πάολα συνεχίζει όμως στον ίδιο χώρο με τον Χρίστο Μενιδιάτη για τους επόμενους 2 μήνες. Το 2005 κλείνει με άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία αφού ο Νίκος Αντύπας της ζητάει να παραμείνει στο Φραντζέλικο και να συνεργαστούν για τους επόμενους 3 μήνες.

Το 2006 η Πάολα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται για όλη την σεζόν στα Μαμούνια. Παράλληλα κυκλοφορεί το πρώτο της cd με τίτλο «ΑΘΟΡΥΒΑ» από την Virus Music το οποίο περιλαμβάνει 12 τραγούδια με την υπογραφή του συνθέτη Αλέκου Χρυσοβέργη και του συνθέτη Σπύρου Γιατρά. Πολύ σύντομα ξεχωρίζουν από το cd το ομότιτλο, το «Είσαι Τρελός», «Είμαι Ερωτευμένη» και το «Κάπου Φταίω Εγώ». Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με τον Σότη Βολάνη στο ντουέτο «Γιαγιά και Παππούς» που έγινε μεγάλη επιτυχία. Κυκλοφορεί επίσης μουσικό DVD ζωντανά από τα Μαμούνια.

Την επόμενη χρονιά το 2007 κατεβαίνει στην Αθήνα για να συνεργαστεί ξανά με τον Αντύπα αυτή την φορά στα Αστέρια. Η συνεργασία αυτή θα κρατήσει 5 μήνες με τον Αντύπα να βγαίνει ασπροπρόσωπος μετά από την επιμονή του να συνεργαστεί για δεύτερη φορά μαζί της. Στα μέσα της σεζόν ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με τον Βαλάντη ξανά στα Μαμούνια.
Το 2008 ο Στέλιος Ρόκκος είναι αυτός που θα τραγουδάει στο πλευρό του η Πάολα στα Άστρα Θεσσαλονίκης , ένα σχήμα το οποίο θα συζητηθεί έντονα τόσο για την χημεία που υπάρχει ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες όσο και το πρόγραμμα που παρουσιάζουν. Η επιτυχία αυτή στην Θεσσαλλονίκη μεταφέρεται τον χειμώνα του 2008 στο Φραντζέλικο στην Αθήνα και κρατάει μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Σημαντική χρονιά για την Πάολα αφού τον Ιούλιο κυκλοφορεί το δεύτερο της cd με τίτλο «Περάσαμε με Κόκκινο» από την Virus Music το οποίο περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια. Από τον δίσκο αυτό ξεχωρίζουν το φανταστικό ζεϊμπέκικο του Πάνου Καπίρη και του Αντώνη Παππά «Κατέβα Θεέ μου χαμηλά» και «Το αμαρτωλό» επίσης του Χρήστου Δάντη. Είναι συλλεκτικός δίσκος από διάφορους στιχουργούς όπως οι: Χρήστος Δάντης, Γιώργος Νάτσιος, Παναγιώτης Καπίρης, Αναστάσιος Αλευράς, Σταμάτης Γονίδης και συνθέτες όπως οι: Βασίλης Γιαννόπουλος, Λάζαρος Χατζημελετίου, Αντώνης Παππά, Πάολα, Αναστάσιος Αλευράς, Δημήτρης Τσάφας, Θεόδωρος Άγγελος. Οι επιτυχίες του δίσκου αυτού διαδέχονται η μία την άλλη και τον καθιστούν στο top 10 των ραδιοφωνικών προτιμήσεων.

Αμέσως μετά την επιτυχία της αυτή, η Πάολα συνεργάζεται με Διονύση Μακρή, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστο Κυπριανίδη στο Romeo. Το σχήμα πάει πολύ καλά με καθαρό «ηγέτη» του σχήματος την Πάολα. Έτσι θα συνεχίσουν μαζί και την υπόλοιπη σεζόν του 2009 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Φιξ όπου θα κλείσει άλλη μια επιτυχημένη σεζόν.

Το 2010 η Πάολα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και θα συνεργαστεί ξανά με τον Στέλιο Ρόκκο, αυτή τη φορά στην Πύλη Αξιού. Η Πάολα αρχίζει πλέον να καθιερώνεται ως η μοναδική βασίλισσα της πίστας στη Θεσσαλονίκη αφού στην Πύλη επικρατεί το αδιαχώρητο από το φανατικό κοινό της. Στο δεύτερο μισό της σεζόν η Πάολα ξανακατεβαίνει Αθήνα και συνεργάζεται μέχρι και το καλοκαίρι με τον Χρήστο Χολίδη στοTeatro.

Το κάλεσμα του κόσμου για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη δεν θα την αφήσει αδιάφορη και θα επιστρέψει ξανά στη Πύλη Αξιού αυτή τη φορά με τον Μαζωνάκη. Μια συνεργασία που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα συζητηθεί έντονα αφού οι δυό τους παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα στον κόσμο. Μετά από δύο πολύ επιτυχημένους μήνες με το μαγαζί ασφυχτικά γεμάτο το σχήμα κατεβαίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Βοτανικό όπου θα διαρκέσει τέσσερις με πέντε μήνες.
Το καλοκαίρι του 2011 η Πάολα παραμένει στην Αθήνα και συνεργάζεται με Νίνο και Νίκο Οικονομόπουλο στο Θέα με ένα απόλυτα λαϊκό πρόγραμμα. Το μοναδικό στυλ και η ζεστή λαϊκή φωνή της Πάολα, δίνει μια ξεχωριστή νότα στο σχήμα που την κάνει να ξεχωρίζει έντονα. Η επιτυχία της αυτή αναγνωρίζεται από την εταιρία Spicy, και θα υπογράψουν συνεργασία για μερικούς μήνες.
Μετά την συνεργασία της αυτή, τον χειμώνα του 2011 συνεργάζεται με Νίνο και Ιωακείμ Φωκά στο Fix Αθήνας ένα σχήμα που θα κρατήσει μέχρι τις αρχές του 2012.

Στη συνέχεια, μετά από την πολύμηνη παραμονή της στην Αθήνα, η Πάολα επιστρέφει ανανεωμένη όσο ποτέ στη Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με Γιώργο Παπαδόπουλο και Κώστα Μαρτάκη. Η Πάολα ξεσηκώνει το μαγαζί αφού είναι πλέον η απόλυτη βασίλισσα της πίστας και στην Πύλη Αξιού για δύο μήνες επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι εμφανίσεις τελειώνουν στα τέλη του Φεβρουαρίου 2012 και η Πάολα πλέον αποκτά τον σεβασμό όλων.
Με το τέλος της συνεργασίας αυτής ανακοινώνεται το νέο συμβόλαιο της Πάολα με την δισκογραφική εταιρία HEAVEN. Λίγες μέρες μετά κυκλοφορεί ένα καινούργιο τραγούδι «Να με αφήσεις ήσυχη θέλω» μια δημιουργία του Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου, ένα τραγούδι-προπομπός του νέου album.

Στις 23 Μαρτίου 2012 η Παολα κατεβαίνει στην Αθήνα για να συνεργαστεί με την Πέγκυ Ζήνα στο Θέα, ενώ τον Μάιο κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική δουλειά με την υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου με τίτλο «Γίνε μαζί μου ένα».

To χειμώνα 2012-2013 η Πάολα εμφανίζεται μαζί με το Βασίλη Καρρά και τον Παντελή Παντελίδη στο Teatro Music Hall στην Αθήνα στο πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της σεζόν!