Βαλάντω Τρύφωνος | BIO

“Η καλή μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο”. Μέτρο – ειλικρίνεια, αρμονία – αίσθημα, ρυθμός – εντιμότητα. Ένας ήχος νέος, χωρίς να είναι ελιτίστικος. Ένας στίχος ανθρώπινος, να αγγίζει την ψυχή. Ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει, σεβόμενο τον ακροατή.

“Δεν είμαι βέρος Έλληνας, δεν είμαι Ευρωπαίος, δεν είμαι punk, ούτε ροκάς, δεν είμαι Ζαγοραίος”. Από τον Μάνο Χατζιδάκι στον Παύλο Παυλίδη και από τον Άκη Πάνου στον Κων/νο Βήτα, αναζητάμε το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι. Ανανέωση, χωρίς Photoshop, σε μία καθόλα ψηφιακή μουσική κοινωνία, πλέον, που κινείται με γρήγορους ρυθμούς ανάμεσα σε εκατομμύρια αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google. “Η μουσική μας παιδεία, είναι ένας κυκεώνας, και αυτό φαίνεται στη μουσική που συνθέτουμε… Τα ετερόκλητα μας συνιστούν”.

Η Βαλάντω Τρύφωνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία της Κύπρου. Ήταν από τα λίγα παιδιά στο σχολείο της που αρέσκονταν τόσο στο τραγούδι όσο και στο ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να τραγουδάει στο μπάνιο της, σε αμφιθέατρα σχολείων ή σε σπίτια φίλων, ενώ πλέον η επαφή της με την αγαπημένη της ομάδα περιορίστηκε στην εξέδρα. Σπούδασε Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Λονδίνο και, λίγο αργότερα, μετακόμισε στην Αθήνα. Ζει στον Κεραμεικό, της αρέσει το καλό φαγητό και οι χαμογελαστοί άνθρωποι. Εδώ και καιρό λέει πως θα ξεκινήσει μαθήματα καταδύσεων, αλλά συνεχώς το αναβάλει.