Μιχάλης Χατζηγιάννης | BIO

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου. Μαζί με την αδερφή του Μελίνα, είναι παιδιά του Γιάννη και της Ρένας, προσφύγων από την Κυρήνεια. Μετά από την παρακίνηση των γονέων του ξεκίνησε το Ωδείο σε μικρή ηλικία κι αυτό υπήρξε η αφετηρία μιας μεγάλης καριέρας. Απόφοιτος πια της Μουσικής Ακαδημίας του Λονδίνου με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών σπουδών ξεκίνησε την σταδιοδρομία του πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Ελλάδα.
Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής καθιερώνοντας το δικό του μουσικό ύφος είτε μέσω της χαρακτηριστικής ερμηνείας του , είτε μέσω της σύνθεσης τραγουδιών ( για τον ίδιο πχ “Δεν φεύγω” και για άλλους πχ. “Δεν έχω πολλά”).

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, σε παραστάσεις αλλά και στο τραγούδι, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας,, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής , η Γλυκερία , ο Κώστας Χατζής κ.α.
Από το 1999 (Άγγιγμα Ψυχής – Χατζηνάσιος) και το 2000 (Παράξενη Γιορτή: πρώτος του προσωπικός δίσκος) μέχρι και σήμερα και την πρόσφατη συνεργασία του με την Κα Λίνα Νικολακοπούλου στο δίσκο “Έρωτας Αγκάθι” αλλά και την συνεργασία του με την Δήμητρα Γαλάνη στις μοναδικές στιγμές του “Da Capo” λειτούργησε και λειτουργεί πάντα μέσα στο πεδίο της μουσικής αναζήτησης.

Παρουσίασε μέσα σε 20 περίπου χρόνια έναν μοναδικό και καινούριο τρόπο μουσικής ευαισθησίας καθιερώνοντας έτσι ένα χαρακτηριστικό προσωπικό δρόμο.
Έχει κερδίσει πλήθος μουσικών βραβείων ενώ οι πωλήσεις δίσκων του ξεπερνούν τα 3 εκ. αντίτυπα. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα , στην Κύπρο και το εξωτερικό ( από Β. Αμερική μέχρι Ευρώπη και από Αυστραλία έως Νότια Αφρική). Συμμετείχε στην μεγάλη τελετή διεύρυνσης της Ευρώπης στην Βαρσοβία, τραγουδώντας για την Κύπρο, στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο τόσο ως πρέσβης της ΕΛΕΠΑΠ ( παιδιά με πνευματική αναπηρία), αλλά και σαν καλλιτέχνης και αγγελιοφόρος για την ΕΛΠΙΔΑ για το έτος 2019-2021.

Σήμερα και ενώ βρίσκεται πάλι σε μια ουσιαστική και δημιουργική περίοδο, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την καλοκαιρινή περιοδεία με ένα πρόγραμμα γεμάτο από καλή μουσική και καθαρά αισθήματα (από το “Άγγιγμα Ψυχής” , το ” Μόνο στα Όνειρα”, το “Κρυφό Φιλί”, ο “Βυθός”, “Είναι Επικίνδυνα Εδώ” , “Για Σένα”, το “Όλα ή Τίποτα”, το “Πάρτι”, το “Χωρίς Αναπνοή”, το “Καλοκαίρι μου” μέχρι το “Έρωτας Αγκάθι”, την “Σαϊτιά”, αλλά και το “Ένα Πρωινό” από το πρόσφατο Da Capo. Πρόσφατα ξεκίνησε δισκογραφικά νέα συνεργασία με την Heaven Music.