Χρήστος Μενιδιάτης | BIO

Ο Χρήστος Μενιδιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου του 1974.
Φοίτησε στο Οικονομικό της Νομικής ολοκληρώνοντας τις σπουδές του μέχρι το μεταπτυχιακό επίπεδο.
Το τραγούδι και η μουσική είναι στο DNA του καθώς ο πατέρας του ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης.
Με την απαραίτητη προτροπή του πατέρα του, κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις γύρω από το τραγούδι, αλλά και να μάθει μπουζούκι.
Ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με το πραγματικό του επώνυμο, Καλογράνης.
Σε ηλικία 20 ετών, ο Χρήστος Μενιδιάτης κυκλοφόρησε από κοινού με τον πατέρα του, το album «Συμβουλές» προβάλλοντας τα πρώτα δείγματα της λαϊκής του φωνής.

Έκανε επιτυχία με το τραγούδι ”Μόνο τα Μάτια Σου” και το πρώτο του CD single «Για Μένα» το οποίο κυκλοφόρησε το 2004.
Το 2005 κυκλοφόρησε την ολοκληρωμένη του δουλειά «Στ’ Αστέρια Κάνω Μια Ευχή», με δεκατέσσερα τραγούδια , με το ομώνυμο τραγούδι αλλά και τα «Ενοικιάζεται» και «Κυριακές» να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το εν λόγω άλμπουμ ήταν στη λίστα με τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα για το έτος 2006. Στα τέλη του 2006 κυκλοφόρησε και δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Βήμα Βήμα». Επιτυχία του από το δίσκο αυτό ήταν το τραγούδι «Δεν πιστεύω»!
Το 2007 κυκλοφορεί το cd single «Απόψε λείπεις».

Το 2008 κυκλοφορεί η «Χρυσή δισκοθήκη» με τις επιτυχίες των δύο προηγούμενων album του, ενώ λίγο αργότερα έρχεται και το hit single «Ε και τι έγινε», το οποίο σηματοδότησε την έλευση του νέου του δίσκου.

Το 2009 κυκλοφόρησε το δίσκο με τίτλο ”Κάποιες στιγμές” με τα «Εγώ δε βάζω μυαλό», «Αμαρτωλά μου μάτια» και «Δε σε γουστάρω γιατί» να γίνονται επιτυχίες.

Το 2011 κυκλοφόρησε τα νέα του single με τίτλο «Μέχρι το πρωί» και «Τώρα σε ψάχνω παντού» τα οποία αναγνωρίστηκαν ταχύτατα από το κοινό.
Το 2012 κυκλοφορεί μία ακόμα επιτυχία, που ακούει στον τίτλο «Πάνω απ’ όλα», σε μουσική και στίχους του Φοίβου.
Το 2013 κυκλοφορεί το νέο του single, με τίτλο «Κάνε δουλειά σου» από την Spicy, αλλά και το «Δεν πάμε καλά» σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια και μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου.
.

Στις αρχές του 2014 κυκλοφορεί, σε συνεργασία με τους Master Tempo, το «Χαμός θα γίνει» και πραγματικά γίνεται ‘χαμός’ στο άκουσμα του νέου αυτού κομματιού. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το «Γύρνα Ξανά» το οποίο γίνεται, ταχύτατα, τεράστια επιτυχία.
Το Μάρτιο του 2015 ο Χρήστος Μενιδιάτης «περνάει» στο δυναμικό της Heaven Music και στα μέσα του ίδιου μήνα κυκλοφορεί το νέο του κομμάτι με τίτλο «Άραγε που να ’σαι» σε μουσική του Ιορδάνη Παύλου και στίχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη.
Ο Χρήστος Μενιδιάτης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σε μικρά νυχτερινά μαγαζιά. Tο 2005 ξεκινάει τη συνεργασία του με το Frangelico το οποίο έμελλε να είναι το νυχτερινό κέντρο που στάθηκε καθοριστικό για την ανοδική του πορεία καθώς, στο μαγαζί αυτό αναδείχθηκε και εδραιώθηκε μουσικά. Δίπλα του εκείνη τη χρονιά ήταν η πρωτοεμφανιζόμενη, για τότε, Πάολα Φωκά. Οι εμφανίσεις του στο Frangelico συνεχίστηκαν και το 2006. Ο χειμώνας του 2006- 2007 τον «βρήκε» στο Fix, ενώ την επόμενη σεζόν και για πολλές ακόμα «πρωταγωνιστεί» και πάλι στο Frangelico δίπλα σε νέους καλλιτέχνες της νέας γενιάς.
Συνεχίζοντας ακάθεκτος στο Frangelico ο Χρήστος συνεργάστηκε με το Γιώργο Γιαννιά, τον Ανδρέα Στάμο, την Ελεάνα Παπαιωάννου, τον Κώστα Καραφώτη και άλλους νέους τραγουδιστές. Δεν είναι λίγες οι φορές, βέβαια, που ανεβαίνει και στην Θεσσαλονίκη για να εμφανιστεί στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας μέσα από το νυχτερινό κέντρο Astra Live. Όμως, κυρίως κάθε καλοκαίρι, ο Χρήστος Μενιδιάτης μοιράζει άφθονη διασκέδαση στους θαυμαστές του, από το Frangelico.

Το καλοκαίρι του 2012 έκανε περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε κάποιες από τις συναυλίες του εμφανίστηκε με τη Δέσποινα Βανδή. Ο χειμώνας 2012-2013 τον «βρίσκει» στο Vox όπου συνεργάστηκε με τον Πάνο Καλίδη, σε ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Την επόμενη χειμερινή σεζόν, 2013-2014, ο Χρήστος βρέθηκε στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Gotham City (πρώην Guzel), δοκιμάζοντας την τύχη του σε κάτι καινούριο το οποίο στέφθηκε από επιτυχία.
Το καλοκαίρι του 2014 εμφανίζεται και πάλι στο Frangelico μαζί με το Χρήστο Χολίδη και την Ελένη Χατζίδου, σε ένα σχήμα που ξεσήκωσε την Αθήνα. Το χειμώνα 2014-2015 ο Χρήστος Μενιδιάτης βρέθηκε στο Vox με τον παλιό του συνεργάτη και φίλο Γιώργο Γιαννιά, την πολλά υποσχόμενη Στέλλα Καλή και το pop-dance συγκρότημα Otherview.

Τον Απρίλιο του 2015 ξεκινάει εμφανίσεις με το Χρήστο Χολίδη στο Frangelico.